Så gör du en tavelvägg av Posters och Affischer


Har du en tom och tråkig vägg hemma? Eller vill du lyfta fram favorittavlor och familjestunder? Skapa ett klickmonster på hemnet? fräscha upp inför en visning?

En tavelvägg gjord av posters och affischer kan utformas på flera olika sätt utifrån skiftande former, motiv och storlekar, det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några rätt och fel, utan det är dina egna preferenser som ska användas.

Något att fundera på innan du börjar göra din tavelvägg är om du vill ha ett gemensamt tema för väggen. Ett gemensamt tema kan vara allt i form av posters med städer och landskap, grafiska tryck till affischer med olika citat. Fördelen med att ha ett gemensamt tema är att det ger ett mer stilrent och sammanhållet utseende.

Det går även bra att välja, mixa och matcha olika tavlor och posters till din tavelvägg precis hur du vill. Att inte följa ett specifikt tema är också trevligt och framkallar din egna kreativitet.

När det kommer till vilka ramar man ska använda, så förespråkar vi att du använder dig av samma typ av ram. Att använda sig av samma typ av ram underlättar vid mätning och monteringen men bidrar även till en attraktiv tavelvägg.

Det är vita och svarta ramar som brukar utgör de vanligaste på en tavelvägg, vill du så kan du själv mixa och matcha färgen på ramarna precis lika mycket som med motiven på dina tavlor och posters. Att blanda vitt, svart och guldramar på din tavelvägg är väldigt tilltalande och är något som vi rekommenderar.

Innan du börjar sätta upp dina tavlor och posters, kan det vara bra att mäta ut ytan du tänkt använda och sedan organisera ut dina tavlor på en matta eller golvet i närheten. Tänk på att hänga upp tavlorna vid ögon nivån för bäst resultat. När du har ordnat tavlorna som du vill, så är det bara att börja hänga upp dem, och så har du gjort din egna tavelvägg!

Blogg

.
2012-05-08 16:45